Избрани Новини

ГЕРБ - Сандански почисти пътеката от Кашина до Дъбайския манастир

Това лято с доброволен труд от ГЕРБ бе ремонтиран покривът на манастира

С доброволен труд от ГЕРБ – Сандански пътеката от с.Кашина до Дъбайския манастир вече е почистена, а ръчно рисувани табели указват посоката за туристите, решили да разгледат това красиво кътче от община Сандански. Инициативата е на бившия кметски наместник на населеното място Борислав Арнаудов и неговата съпруга Емилия, а в работата се включи и общинският координатор на ГЕРБ в Сандански Стоян Стоев.
Припомняме, че това лято, отново с доброволен труд от ГЕРБ и с дейното участие на кметовете на Катунци Красимир Кисов и на Ново Делчево Валентин Апостолов, заедно с Борислав Арнаудов и техни приятели, бе ремонтиран покривът на Дъбайския манастир. Започнали са и още много дейности по облагородяване на старинната сграда, за да може отново да събира хора на празници и събори.
„Имаме късмет да живеем на уникално красиво място, но сякаш го крием от туристите. Няма информация, няма инфраструктура, няма желание. Това кътче обаче вече е пример, че нещата могат да са различни. Когато пристигнеш в Кашина, красиво изписаните табели, изрисувани от ръката на художник, упътват туристите накъде да поемат. Пътеката е проходима и живописна. Наслаждаваш се на красотите на водопад Скока, а когато стигнеш до Дъбайски манастир виждаш, че сградата вече има нов покрив и е започнало облагородяване“, коментира Стоян Стоев.
Той не скри възмущението си и че деен и трудолюбив човек като Борислав Арнаудов бе уволнен като кметски наместник в края на 2019 г. – само защото симпатизира на ГЕРБ. „Нямаме неограничен брой хора, които могат и искат да работят за региона ни. Затова и никога няма да деля хората на „наши“ и „ваши“, а само на можещи и не можещи“, подчерта Стоян Стоев.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)