Избрани Новини

Съединението прави силата

Като никога днес лидерите на десницата показаха, че понякога могат и да са обединени в името на общата цел – изритването на турскочервената коалиция от властта. Въпреки всички искри прехвърчали през годините между двете формации, Бойко Борисов и ГЕРБ се срещнаха с Реформаторския блок, относно предстоящия пореден вот на недоверие срещу правителството на БСП и ДПС.

Бившите костовисти и компания нямат депутати в Народното събрание, следователно трудно ще помогнат по друг начин на по-големия брат освен със съвет и морална подкрепа. Но и това не е малко – с оглед дългогодишните проблеми в дясно, имайки предвид катастрофата на последния вот – когато надменните тогава Кунева и Радан останаха далеч от бариерата за влизане в 42-рия парламент, сега виждаме някакви стъпки в правилната посока.

А тя е ясна – сформиране на дясно ветрило с широка периферия, взимащо гласа на всички разумни и прагматични гласоподаватели, направили твърдо своя цивилизационен избор – с ЕС и Запада и никога пак с болшевишка Русия и нейния вожд Путин.

Общо взето ситуацията намирисва на фентъзи от Толкин – добрите герои се карат, бият се понякога, погаждат си номера, но все пак са добри. И имат битка на хоризонта – знаем, че Мордор е на изток. Тази битка ще бъде за оцеляване, досега май не сме водили такава през новото хилядолетие.
Сблъсъкът е на нормалното срещу изкривеното, на пацифизма и хуманността срещу войнстващата простащина и злобното лице на агресора, сълзливо представян ни като Дядо Иван. Дошъл за пореден път да ни освободи, а след това да ни пороби. Стига у нас пак да има услужливи представители на Петата колона, склонни да му отворят широко вратата по пример от предателя генерал Маринов, решил съдбата на България и осигурил окупацията й от съветския ботуш в дните преди 9-и септември.

В наши дни Мариновците грачат злобно от вестникарски колонки и телевизионни студия – Изборния кодекс им го позволява, позволяваме им го и ние – все пак сме демократи.

Но на 25-и май трябва да ги ударим с цялата си сила, защото ако си позволим да идем за гъби, после те ще ни запратят за гъби.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов