Избрани Новини

Втора самостоятелна изложба ще представи Красен Кралев в галерия "Графит"

Мисия Варна

26-10-2021, 16:37

Снимка:

Красен Кралев/Фейсбук

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Средствата от продадените картини ще бъдат дарени за закупуване на работни материали за варненски художници

Втората си самостоятелна изложба ще представи Красен Кралев в галерия "Графит". Това стана ясно при посещението му на годишната изложба на Варненските художници, която бе открита в Градската художествена галерия в морската столица в деня на Свети Лука, считан за техен покровител. В ГХГ "Борис Георгиев" 109 творби са подредили 69 майстори на изящното изкуство, живописта, графиката и склуптурата.

"Възхитен от богатия избор на прекрасни платна и пластики, закупих две картини - “Метафизичен пейзаж“ на Иван Обретенов, носител на тазгодишната голяма награда, и "Движение" на известния художник и директор на "Графична галерия" Венцеслав Антонов", разказва в профила си във Фейсбук Красен Кралев.

Бившият спортен министър разгледа изложбата на варненските художници заедно с художника и ръководител на галерия "Графит" Ненко Чернев.

Галерията ще бъде домакин на втората самстоятелна изложба на Кралев, а средствата от продадените картини ще бъдат дарени за закупуване на работни материали за варненски художници.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов