Избрани Новини

Пореден протест срещу Муса Палев в Благоевград

От ВМРО се заканват с блокада на КПП при Гоце Делчев, Петрич, Сандански, Симитли, Кресна и Струмяни

Протестиращи срещу назначението на новия областен управител Муса Палев и тази сутрин се събраха пред областната управа в Благоевград. Те категорично се обявиха против това представител на ДПС да заема този пост.

Сред тях преобладаваха членове и симпатизанти на ВМРО, които в 9 часа дадоха и импровизирана пресконференция. От партията коментираха някои изказвания на Палев, които считат, че насаждат междуетническо напрежение и верска омраза, и би трябвало да се проследят и вземат под внимание от съответните органи. Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО, каза, че протестът ще продължи и по-късно днес, когато се открива православният кръст, издигнат край Благоевград.

"Протестите ще продължат, като в сряда, в 12 часа ще блокираме пътя при Банско", съобщи Джамбазки и заплаши с блокади на КПП при Гоце Делчев, при Петрич, Сандански, Симитли, Кресна и Струмяни. "Ако някой провокира етническо напрежение в Благоевградска област, това е ДПС, с това арогантно и нагло назначение, с това несъобразяване с мнението на хората и с този опит да бъде овладяна административната и политическата власт. Ние ще внесем сигнал в прокуратурата с извадки, цитати от медиите, от явни източници по повод на изказвания на Муса Палев, свързани с нагнетяване на етническо напрежение", закани се още Джамбазки.

Продължава и събирането на подписи под петицията, стартирана от ВМРО, срещу назначението на представителя на ДПС за областен управител на Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов