Избрани Новини

90 получават безплатен обяд от трапезарията на БЧК

Животът

02-10-2013, 06:09

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 6 500 топли обяда раздадени в Бургаско за 2 г.

От 1 ноември започва проект за осигуряване на топла храна за бездомни лица

Около 90 души ще получават безплатен обяд в социалната трапезария на БЧК- Към момента топъл обяд получават 60 души. Това каза Бургас Виолета Радева, областен секретар на червенокръстката организация в града, предаде радио "Фокус".

Радева уточни, че след 15 октомври предстои бройката да се увеличи с още 30. От 1 ноември започва проект за осигуряване на топла храна за бездомни лица. Проектът ще се реализира в рамките на зимните месеци ноември и декември. БЧК –Бургас продължава да събира помощи за бежанци от Сирия в офиса си в к-с ‘Възраждане”.

„Всеки може да дари нови или добре запазени дрехи, обувки и др.”, добави още Радева. Отворен е и телефон за СМС-си на стойността на 1 лев. Номерът е 1464. Могат да се дарят и пари в касата на БЧК- Бургас, които ще се преведат по сметката, обявена на сайта на БЧК. До момента е събрано известно количество дрехи, което ще се изпрати в центъра в Елхово. Кампанията е отворена и ще продължи, до когато има нужда.
През изминалия уикенд се проведе благотворително ревю съвместно с един от МОЛ-овете на Бургас. Радева уточни, че все още не е ясна събраната сума. Средствата ще бъдат предоставени за топъл обяд в училище. Все още обаче не е определено учебното заведение, което ще получи набраните средства. Основният критерии, по който ще бъде направена селекцията, ще бъде рискът на застрашените деца от отпадане от училище. „ Идеята е чрез набраните средства да се осигури здравословна храна за децата от социално слаби семейства”, каза още Радева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов