Избрани Новини

Превеждат бургаски поети за сборник в Щатите

Мисия Бургас

12-11-2013, 11:28

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Непознати улици" разкриват скритите бургаски поети

Стихотворения са подбрани така, че да звучат еднакво добре и на български, и на английски

Шест бургаски поети станаха част от антологията на съвременната българска поезия "Сезонът на деликатния глад", която вече излезе от печат в САЩ. Читателите отвъд Океана ще се насладят на произведенията на Керана Ангелова, Роза Боянова, Стоянка Грудова, Бина Калс, Иво Рафаилов и Елка Василева. Самите стихотворения са подбрани така, че да звучат еднакво добре и на български, и на английски.

Идеята и реализацията на изданието, в което са включени общо 32 автори и 197 стихотворения е на родената в Бургас Катерина Стойкова – Клемер. Тя е убедена, че трябва да се даде възможност на талантливи наши поети да бъдат популяризирани в Америка. Още повече, че има успешен опит с редактиране на друга антология "По-големи отколкото изглеждат".

Катерина Стойкова е от Бургас, но от 1996 година живее в САЩ. Тя е автор на няколко поетични книги, главен редактор и собственик на издателство, организатор на поетичен клуб и радио шоу за литература, изкуство и култура. Изпълнява и главната роля във филма на Том Съдърланд "Диамантени дни", който разказва историята на българка от Бургас.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов