Избрани Новини

Над 1 500 жители и гости посрещнаха Нова година на площада в Банско

За да посрещнат Новата 2014 година хиляди граждани и гости на Банско се стекоха на централния площад в града под Тодорка.

В новогодишната нощ, за празничното настроение се погрижиха самодейци от читалище „Никола Вапцаров”, църковният хор към църква „Света Троица”, както и специално поканен за събитието DJ. До късно през нощта се виха празнични хора. Тържествата обаче не спряха до тук- в първата сутрин от Новата година, курортният град екна с нови песни и веселба.
„Нека годината да бъде мирна, градивна и щедра, нека трудностите ги посрещаме по-сплотени и уверени, а всички Вие и вашите приятели- бъдете здрави и весели, с много усмивки и настроение през цялата година”.- с тези думи Кметът на Банско Георги Икономов честити Новата година и даде старт на Новогодишния кукерски празник, в който по традиция участват „бабуджери” от махалите „Вионово блато” и „Костей блата”.
С пожелания за здраве на цялото семейство и все така успешно ръководене на Общината, малки сурвакарчета поздравиха Кмета.
Докато журито, с председател Александър Мацурев- зам.кмет на Община Банско имаше нелеката задача да определи победителите в Празника, Ирена Чакърова огласяше площада с вечните песни на банския фолклор.
От името на Община Банско бяха раздадени много индивидуални и парични награди.
С награждаване на призьорите и дълги хора приключиха тържествата по случай посрещането на Новата 2014 година в курортния град, който през 2013 година бе обявен за Зимен курорт номер 1 на България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов