Избрани Новини

60 000 лева за реконструкция на един от мостовете в Сандански

"За реконструкция на моста при пазара на град Сандански са предвидени 60 000 лева в проекта за бюджет на общината в частта на капиталовите разходи", съобщи зам.-кметът Младен Тимчев.

Според проекта за усъвършенстване на един от невралгичните възли в транспортната инфраструктура на града тротоарите от двете страни на моста ще бъдат разширени значително в посоки на руслото на реката, потвърдиха от общината.
Подобренията ще спомогнат за спокойното преминаване на пешеходците, сред които - майки с детски колички и граждани с ограничени двигателни способности.
По отношение на друг интересен проект, с който ви запознахме преди десетина дни - изграждане на външен панорамен асансьор за сградата на Общинска администрация - Младен Тимчев сподели, че в самата администрация тече идеен спор.
"Много по-лесно и икономически целесъобразно е служител да приеме граждани с ограничени двигателни способности в Центъра за обслужване на първия етаж, до който има лесен достъп, отколкото хората с инвалидни колички да се изкачват с асаньор", коментира Тимчев.
Председателят на Общински съвет Атанас Стоянов допълни, че проектът за бюджет на Община Сандански ще бъде разгледан в местния парламент на извънредна сесия в началото на февруари и във времевите рамки на установения от Закона срок - 45 дни след приемане на държавния бюджет.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов