Избрани Новини

Сняг вали на много места в страната, въведени са ограничения в движението

Поледицата изпрати тази нощ в болница петима души след катастрофа на бус по пътя Русе - Разград

Оранжев и жълт код за силен вятър, обилен дъжд и за сняг са обявени в цялата страна. Заради снеговалежи и заледявания по пътищата, на места са въведени ограничения в движението. Ограничения има по пътя Русе - Бяла, в областите Смолян, Пазарджик, Ловеч.

Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен в областите-Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен, Добрич, Варна и Бургас. Времето е опасно, ще се образува снежна покривка 15-25 см, ще духа силен източен вятър, ще има виелици и навявания, предупреждават метеоролозите.

Жълт код за сняг е обявен в областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен и Ямбол. На тези места се очакват предимно валежи от дъжд, като след обяд и привечер ще падне и сняг.

На много места в страната вече са въведени ограничения в движението заради поледици и трудности при шофирането. Множество катастрофи са станали по пътищата в Русенска област, но няма сериозно ранени. Поледицата изпрати тази нощ в болница петима души след катастрофа на бус по пътя Русе - Разград. Заради аварирали два тежкотоварни камиона бе затруднено преминаването в участъка по пътя Русе – Бяла, в района между селата Обретеник и Екзарх Йосиф.

В област Смолян бе въведено временно ограничение за движение през проходите Превала, Пампорово и Рожен.

В Пазарджик бе въведено временно ограничение при движение по пътя Батак – Доспат. Всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета, предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Въведено бе ограничение за движение на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета през Троянски проход. Заради авария на камиони временно бе ограничено и движението по пътя Свищов-Ореш и пътя Царевец -Горна Студена до връзката с път Бяла-Ботевград.

Пътищата в страната вече се почистват и обработват. До края на следващата седмица се очаква да има снежна покривка и по-ниски температури. Синоптиците обаче не очакват дълга и мразовита зима. Засега няма изгледи за продължително студен период през следващите месеци. По-скоро следващите месеци ще бъдат с температури, близки до нормалните, или с по-високи средносезонни температури.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов