Избрани Новини

И неврокопчани гасят лампите утре

Община Гоце Делчев ще се включи отново в инициативата „Часът на Земята”

Тазгодишното издание на една от най-мащабните акции на природозащитната организация WWF „Часът на Земята” ще се състои на 29 март, събота от 20:30 ч. до 21:30 ч.

По време на „Часът на Земята”, хора от целия свят символично угасяват осветлението в домовете си за един час. През този час знакови сгради също притъмняват, а по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.

„Часът на Земята” се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава в рамките на 1 час, хората символично изразяват своята воля за справяне с климатичните проблеми, като угасяват осветлението в домовете си. През изминалите години „Часът на Земята” се превърна в една от най - мащабните световни инициативи за борба с климатичните промени. Така през 2013 г. в кампанията се включиха милиони хора в 157 страни по света.

Постепенно инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно.

В България „Часът на Земята” се провежда от 2009 г., като всяка изминала година привържениците на инициативата стават все повече.

Община Гоце Делчев се присъединява към тази инициатива ежегодно. Призоваваме жителите на общината да подкрепят инициативата и да изключат осветлението на домовете си за един час – „Часът на Земята”, на 29 март /събота/ от 20:30 до 21:30 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов