Избрани Новини

Малчугани от Симитли развяха флага на Европа

Със занимателни и образователни игри най-малките симитличани, от детските заведения, отбелязаха празника днес – Деня на Европа.
Децата от ОДЗ ,,Детско царство" вдигнаха високо българския трибагреник, заедно с флага на ЕС и с радост казаха ,,Нова Европа! Аз се гордея, че моята страна е частица от нея".
6-годишните, от подготвителната предучилищна група в детската градина село Долно Осеново предиобеда на 9-ти май го посрещнаха с небивал интерес и много емоции. Там педагозите бяха подготвили за децата мултимедийна презентация "Ние сме децата на Европа". Малките участваха активно и с ентусиазъм отговаряха на въпроси и задачи, осъзнавайки се като част от голямото европейско семейство, информират от Симитли.
В ОДЗ ''Ораново'' празничният ден започна под мотото: Ден на Европа, Ден на победата! Побеждавайки злото - тържествува доброто, а постигнатото с много жертви, кръв и сплотеност, води до най-важното - МИРЪТ НА ЗЕМЯТА.
В празничния ден хлапетата получиха нови знания и осмислиха думите - обединена Европа; Европейски съюз; борба; победа; сплотеност; България в Европейски съюз. Твориха с приповдигнат дух и рецитираха стихове за силата на човешки дух и непоколебимата воля за победа. Изработиха европейското и българското знаме, редиха  пъзели с елементи на земното кълбо и богатството на природата, направиха венци за победителите.
А плодовете от труда си подредиха на таблата, посветени на този велик ден на победата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов