Избрани Новини

Високата избирателна активност противодейства на контролираните вотове и купените гласове

Дължим на себе си и на децата си знак, че България има сила и самочувствие да пожелае промяна

„Дължим на България, на себе си и на децата си знак, че България има сила, има самочувствие да пожелае промяна“. Това каза днес по време на посещението си в Плевен водачът на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев, който заедно с кандидата за депутат в Европейския парламент Мария Габриел и с председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, разговаря с работниците от шивашката фирма „Димитров“.

Дончев заяви, че има честта да води най-добрия отбор. “В него са хора, които са учили и работили много, познати и като лица, и като имена, хора, които имат характер, имат самочувствие да се борят. Защото ние имаме намерение да се борим за интересите на България – когато трябва да казваме „Да”, когато трябва- да казваме „Не”. Можем и едното, и другото”, допълни Томислав Дончев.

„Призовавам ви на тези избори да разберем, че те са важни и да го покажем, защото тези избори означават за нас бъдещето ни, бъдещето ни в Европа, европейските ценности. Нека покажем заедно с висока избирателна активност, че ценностите ни не са само равенството между мъжете и жените. Ценностите ни са и предприемачеството, като това, което тук виждаме. Ето така можем да имаме икономика, която създава устойчиви работни места“, заяви по време на посещението Мария Габриел и посочи, че е важно на 25 май да заявим, че България има своето бъдеше в Европа. „Европа е нашият гарант за работеща икономика, Европа е нашият гарант за това бъдещето на децата ни да е постлано с перспектива, която взема в предвид техните знания и техния талант. „Така че за нас е много важна вашата подкрепа”, каза Мария Габриел. „Нека всички заедно на 25 май да покажем още веднъж, че изборът, който вече сме направили – България, страна-членка на Европейския съюз, е избор, който трябва да продължава да бъде показван с резултати. Това е, което и ние показваме”, допълни Мария Габриел. Тя посочи, че ГЕРБ и Европейската народна партия са партиите на отговорното управление, партии, които не трупат дългове, които да се плащат от следващите поколения. „Нека всички заедно да покажем, че е възможно да построим тази Европа, която вие символизирате – работеща, продуктивна и само така осигуряваща бъдеще“, допълни Габриел.

По думите на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов тези избори за Европейски парламент са и оценка за състоянието на държавата и за днешното управление. „В листата на ПП ГЕРБ са действително едни достойни, успели хора. Томислав Дончев беше успешен кмет на Габрово. Само за две години – от 2007 до 2009 г., успа да спечели евросредства по оперативните програми за над 170 милиона лева за община Габрово. Стана министър, успя да договори и разбира се да създаде необходимата координация, за да може правителството на ГЕРБ да усвои 34% от всички средства, които са по оперативните програми, и да договори 100% от всички тези договори, които трябва да бъдат подписани в стария финансов програмен период. Мария Габриел – една млада, крехка жена, но с много силна воля. Неслучайно 2013 г. беше избрана, сред всичките 751 евродепутати в Европейския парламент, за евродепутат на годината, точно в категорията „Равенство между половете”“, допълни Цветанов. Той призова хората да осъзнаят важността от европейските избори и необходимостта от висока избирателна активност, за да изпратим в ЕП тези, които заслужават. „А когато имаме висока избирателна активност, можем да противодействаме на сценариите за контролирани вотове и купените гласове– това, което правят някои партии“, допълни Цветанов.

„Аз смятам, че както вие, така също и вашият работодател, така също и ние, които сме тук пред вас, искаме да има висока избирателна активност и ние да сме тези, които определяме как да се развива страната ни, а тя трябва да върви към европейския път на интеграция. За голямо съжаление, виждаме, че в последните няколко месеца, близо година, ние имаме едно рязко отдалечаване от Европейския съюз и разбира се загубваме средства от европейската солидарност, които са насочени за една бедна България”, допълни Цветанов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов