Избрани Новини

Изборни книжа и бюлетини пристигат в Благоевград

В четвъртък преди обяд се очаква в Областна администрация - Благоевград да пристигнат изборни книжа и бюлетини за предстоящия евровот. От там книжата ще бъдат разпределени по отделните общини в Югозападна България, информираха от РИК – Благоевград. Те се печатат в БНБ, от където под охраната на жандармерия и полиция тръгват към различните области на България. Извозването на книжата трябва да приключи през следващите 6 дни информираха от ЦИК. От другата седмица започва разнасянето на бюлетините по общините. Общо за цялата страна са отпечатани 7 381 000 бюлетини.

От 17 май пък започва обучението на членовете на секционните избирателни комисии в област Благоевград. Първи обучение ще преминат в общините Петрич, Хаджидимово, Гоце Делчев, Банско, Разлог, Сатовча, Струмяни и Кресна.

На 21 май е обучението на членовете на секционни избирателни комисии в община Благоевград, съобщиха от Районната избирателна комисия в Благоевград. 

До 24 май 2014 г. партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирали кандидатска листа могат да подават в Районната избирателна комисия заявление за регистрация на застъпници по време на изборния ден.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов