Избрани Новини

Запорираха имоти на бургазлия, прал пари на Коце Маца

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) запорира недвижими имоти на стойност 385 737 лв. на Тошко Пачев. Той е обвиняем за организиране на черно тото през 2012 г., съобщиха от институцията.По искане на КОНПИ Бургаският окръжен съд е наложил възбрана на два апартамента и два гаража в Бургас, апартамент в Несебър и идеални части от къща и ниви в землището на с. Воден, общ. Болярово, на обща стойност 385 737 лв. на името на Тошко Пачев.
Обект на запор са и средствата по банковите му сметки. По време на проверката инспекторите на КОНПИ са установили разминаване между доходите и разходите на Тошко Пачев за над 1 000 000 лв. Самият Пачев е действал в синхрон с един от големите тото-босове Костадин Хаджииванов, по-известен с прозвището Коце Маца. Спецорганите разследват и негови трансфери зад граница в офшорни банки. Според предварителни данни Пачев е имал скътани в чужбина над 6 милиона евро. Тези пари обаче остават все още неоткриваеми. Парите са били прехвърляни по определени схеми в места като остров Ман, Сингапур и Хонконг. Именно това и периметъра на Хаджииванов, познат още с прякора Коце Маца. Според предварителните разследвания Пачев е препирал пари на петричкия бизнесмен по други схеми, свързани с трансфери на средства.
Цената на бъдещия иск е 1 184 489 лв. В нея влизат още средствата от продаден недвижим имот и два автомобила, суми за захранване на банкови сметки, включително и от трети лица и лихви от депозити.
Процедурата е по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Според неговите разпоредби, в тримесечен срок КОНПИ трябва да внесе в съда и иск за отнемане на имуществото на Тошко Пачев.
Източник: e-burgas



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов