Избрани Новини

Дунавски деца преоткриват красотата на Русе

Учениците от България и Румъния подредиха в изложба рисунки и фотоси

Зам.-кметът Страхил Карапчански връчи грамоти на участниците в Международен детско-юношески пленер “Арт пристан Русе”, който премина под надслов „Природата на Русенския край – арт предизвикателство“. Проектът се реализира от училищното настоятелство към СОУ ”Христо Ботев”, с финансовата подкрепа на Община Русе по „Програмата за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата".

„Вече втора поредна година реализираме кампанията „Русе – град на свободния дух“ и разбиваме клишето, че в Русе нищо не се случва. По този начин правим съпричастни младите хора към енергията на града“, заяви зам.-кметът Страхил Карапчански. Той специално приветства организаторите на пленера и подаде ръка за сътрудничество и догодина.

Пленерът, който стартира на 1 септември, има за цел да преоткрие красотата на Русенския край през очите на талантливи деца - творци, да се провокират артистичните им възможности, в резултат на което да бъдат създадени произведения на изкуството, чрез прилагане на съвременни образователни практики.

Осигурено беше присъствието на  26 деца, на възраст от 10 до 18 години, от България и Румъния. Инициативата е подкрепена от школи по изобразително изкуство от Габрово, Велико Търново, Тутракан, Силистра, Крайова и Гюргево. Русенските представители са 10 деца с изявен интерес към изобразителното изкуство и фотографията. Пленерът  завърши днес с изложба на най-добрите творби, които ще бъдат представени на русенската общественост и през следващите дни до 25 септември. Експозицията може да бъде разгледана в Mall Rousse.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов