Избрани Новини

„Министър за един ден” завладя Симитли

„Хората свалили правителството... Премиерът подал оставка... Нищо! Народъщ ще забрави, пак ще ме избере и аз пак ще го управлявам!” – това е финалът на политическата сатира на Благоевградски младежки театър по текстове от „Големанов” и „Г-жа министершата”. Една театрална постановка по писано слово в годините между Първата и Втората световни войни, която горчиво съвпада с действителността у нас днес. Шестдесет минути, в които разказват за политическите схеми, партийни договорки и назначения, за вечното неписано правило, че „нашият човек” винаги е с предимство, за народното недоволство, бунтът и вярата на политиците в късата памет на избирателите.

Шестдесет минути майсторска игра на сцената на доказаното име в света на изкуството на Мелпомена Валентин Гошев, актрисата Пролет Трифонова и четири деца и младежи от актьорската школа на Благоевградски младежки театър.

Една постановка, която може би ще ви накара да се замислите как, защо и за кого да гласуваме. Защото премиерата е в разгара на предизборна кампания. Кампания за поредните предсрочни парламентарни избори. Премиерата е в четвъртък в Благоевград. Ден по-рано „Министър за един ден” бе играна предпремиерно в Симитли. Входът за постановката беше свободен, своеобразно „благодаря” на екипа на Благоевградски младежки театър към ръководството на община Симитли, затова че осигурили зала за репетициите през последните месец и половина.

И кметът Апостол Апостолов бе сред публиката на предпремиерата на „Министър за един ден”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов