Избрани Новини

5 г. затвор заплашват ултрасите на ЦСКА, пребили зверски трима банскалии

Чака се всеки момент делото да бъде насрочено

За тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда лишаване от свобода над пет години, ще бъдат съдени петимата ултраси на ЦСКА, които през юни месец тази година зверски нападнаха и пребиха тримата банскалии Ивайло Лалев, Григор Страков и Иван Ковачев, съобщава struma.bg. Обвинителният акт на Районна прокуратура - Разлог е внесен в Районния съд преди 10 дни и се чака всеки момент да бъде насрочено делото.

Нападателите Иван Стоянов, Александър Георгиев, Иван Николов, Явор Михайлов и Иван Велчев ще отговарят пред закона за унищожаване на чужди недвижими вещи, в случая повреждане и унищожаване на части от три леки автомобила, които са собственост на тримата потърпевши Ивайло Лалев, Григор Страков и Иван Ковачев. Другото обвинение е за нанасяне на средна телесна повреда - деяние, извършено в условия на опасен рецидив. От прокуратурата в Разлог заявиха, че са събрани достатъчно доказателства, но е рано да се каже какво наказание ще бъде поискано за извършителите.

"Събрани са достатъчно писмени и гласни доказателства. Делото е в пет тома. Има събрани и веществени доказателства. Разпитани са 18 свидетели, описани в приложението към обвинителния акт, както и две вещи лица”, каза шефката на прокуратурата в Разлог Ружена Кондева.

Четирима от побойниците бяха оставени в ареста още в началото на юли месец, когато ОС - Благоевград разгледа мярката им за неотклонение и постанови най-тежките мерки "задържане под стража”. Зад решетките останаха Иван Велчев, Георги Стоянов, Иван Николов и Александър Георгиев. Петият - Явор Михайлов, получи мярка "домашен арест" заради кардиологични проблеми. Миналия месец от ареста беше освободен още един от тях, а останалите трима вече пети месец остават в ареста.

Припомняме, че на 22.06.2014 г. в дърводелски цех в Банско петимата задържани и техни приятели нападнаха банскалиите Ивайло Лалев, Григор Страков и Иван Ковачев. Потърпевшите бяха напръскани с нервнопаралитичен спрей, след което бяха пребити с бухалки и метални колове. В резултат на побоя Григор Страков беше с лошо счупване на лакътна кост и беше опериран в столичната клиника "Пирогов". Той имаше още контузна рана на главата и кръвонасядания по лицето и очите. Ивайло Лалев беше със счупена трета кост на дясната длан. Двамата пострадали се възстановяваха от получените травми повече от месец. Третият пострадал при побоя - Иван Ковачев, беше с  контузии на гърба, гръдния кош и поясната област. В деня на инцидента бяха нанесени сериозни материални щети върху автомобилите на потърпевшите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов