Избрани Новини

Министърът на вътрешните работи награждава студенти в Благоевград

Над 40 студенти от висшите учебни заведения в Благоевград се включиха в конкурса

Министърът на вътрешните работи доц. д-р Веселин Вучков ще бъде гост на награждаването на обявения от народния представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева конкурс за есе на тема „Насилието над жените – моето не".

Церемонията по награждаването на участниците ще се проведе днес от 18,00 часа в зала „22 септември" в Благоевград. Над 40 студенти от висшите учебни заведения в Благоевград се включиха в конкурса. Инициативата е по повод 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените. Есетата бяха оценени от тричленно жури с председател доц. д-р Антони Стоилов - декан на Филологическия факултет към ЮЗУ "Неофит Рилски".

Авторите на най-добрите три есета ще получат парични награди. За всички участници поощрителната награда е посещение на Народното събрание. Eвродепутатът Мария Габриел ще награди най-добрия с посещение на Европейския парламент в Брюксел.

"Изключително съм доволна от големия интерес на младите хора към този обществено значим проблем. Тревожната статистика и мълчанието на институциите и на всеки от нас по тази тема ме провокира да поставя на дневен ред проблема с домашното насилие. Ще продължа да работя в тази посока и като народен представител. А обявеният конкурс за есе ще стане ежегоден, защото младите хора трябва да се ангажират с такива значими за обществото каузи. Най-важното е, че те могат да дадат и решенията им", сподели Даниела Савеклиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов