Избрани Новини

Става страшно: Гладни крадат салами и сирене от супермаркети

Гладът подгони малки и големи, положението става страшно. Притиснати от мизерията хора сие превърнаха в крадци. Аматьорите не смеят да влизат в частни домове и избират най-елементарното – да крадат от магазините. Някои от тях са намерили така начин да осигурят прехраната си.
От полицията съобщават за двама мъже – на 25 г. и 19 г., хванати в кражба на огромно количество хранителни продукти на обща стойност 592,50 лв., осъществена на 05.12.т.г. от магазин за хранителни стоки, разположен на ул. «Каваци» в бургаския квартал «Горно Езерово». Двамата крадци са направили пълни самопризнания.
12-годишно момиче от Бургас пък е хванато да краде хранителни продукти и сокове на обща стойност 37 лева, осъществена на 09.12.т.г. около 14.00 ч. от магазин «Билла», разположен в к-с «Славейков».
39 годишен мъж се озова в ареста, след като бе спипан, че е свил две пакетчета сирене от по 0.7 кг., две пакетчета кашкавал от по 0.9 кг. и четири луканки - всичко на стойност от 74.34 лв. Кражбата е осъществена на 10.12.т.г. от магазин «Билла», разположена на бургаската улица «Александровска»,. Оказало се, че 39-годишният крадец З.Г., е извършител и на други кражби на хранителни продукти и алкохолни напитки, осъществени от магазини от същата верига, разположени в к-с «Меден Рудник» и на пл. «Трапезица». Установено е, че З.Г. е с психични отклонения, като с постановление на Бургаска районна прокуратура, е настанен и освидетелстван в Заведението за психично здраве в Бургас за срок от 48 часа. Работата по случая продължава.
48-годишна карнобатлийка пък е хваната след кражба на шоколад от магазин «Пени Маркет» в града.
Сред абсурдните кражби на храни е и парче филе „Елена”, което струва само 8 лв. 42-годишната бургазлийка К.Р. откраднала филето от магазин «Кауфланд» в к-с «Меден Рудник». От полицията съобщават и за кражба на бутилка вино на стойност 8 лв. от магазин «Лидъл» в к-с «Меден Рудник», осъществена на 10.12.т.г., Установена е извършителката на деянието –47 годишната Е.С. от Бургас.
На 14.12.т.г. около 13.30 ч. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение за кражба, извършена от частен супермаркет в Несебър, при която са отнети хранителни продукти на стойност 50 лв. – установено е, че извършителка на деянието е 49 годишната К.Х. от с. Конуш, обл. Хасково. Работата по случая продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов