Избрани Новини

Тежка нощ! Препиват в Благоевград!

Пиян студент припадна в общежитията

Петима пациенти, прекалили с алкохола, сред тях и девойка, са обслужени от спешните екипи през нощта срещу 18 януари в Благоевград, съобщава struma.bg. В най - тежко състояние е 22 - годишен студент от ЮЗУ "Неофит Рилски", който изпаднал в нестабилно състояние от силната алкохолна интоксикация. Сигналът за неадекватния Георги Л. е подаден в 03,00 часа от Първо студентско общежитие. Група студенти по време на последните изпити от зимната сесия се събрали заедно да учат, след което седнали да се почерпят на трапеза. Явно стресът от ученето, придружен с алкохол, изиграл лоша шега на младежа. На място му е оказана първа помощ от лекарски екип и за овладяване на състоянието му е транспортиран до спешно отделение на благоевградската болница.

Предприети са спешни реанимационни действия и състоянието му е стабилизирано, след което е освободен за възстановяване у дома.

По същото време е приета и 19 - годишна студентка, която била на дискотека с приятелки. Компанията се почерпила с алкохол, от огромното количество една от тях получила натравяне на организма. Придружавана от 2 състудентки, е транспортирана до спешно отделение, където й е оказана лекарска помощ.

Около 21,40 часа е подаден сигнал за припаднал на улицата мъж, около 60 - годишен, който бил открит от случайни минувачи зад блоковете на бул. "Св. св. Кирил и Методий" №27. Пристигналият на място спешен екип установил, че се касае за пиян мъж, който при падането наранил главата си. Юли М. е транспортиран с линейка до болницата, където са поставени шевове на раната и е консултиран със специалисти. Здравословен проблем не е установен и той също е освободен.

Още двама благоевградчани, 70 - годишен и 48 - годишен, са потърсили същата през нощ лекарска помощ, след като получили интоксикация от алкохол.

Статистиката сочи, че това е първата нощ от новата година с най - много обслужени пияни пациенти от спешните екипи. Лекари сигнализират, че в момента проблем в областния град на Пиринско е, че няма изтрезвител и всички пияни се настаняват в приемното отделение на болницата, където се приемат и хора със сериозни здравословни проблеми като инфаркт и инсулт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов