Избрани Новини

Търсят лекари, филолози и инженери в Гоце Делчев

Остра нужда има от филолози по всички езици

Проучване на нуждата от кадри в града и общината към този момент, направи ръководството на община Гоце Делчев по своя инициатива, съобщава struma.bg.

Кметът Владимир Москов е категоричен, че е необходимо такава информация да се събира периодично от бизнеса и учебните заведения, за да са наясно младите хора към какво средно и висше образование да се насочат, ако искат да се реализират в своя роден край.

Проучването, направено по инициатива на община Гоце Делчев показва, че на този етап училищата в Гоце Делчев изпитват остра нужда от филолози по всички езици, особено западните. До 5 години ще има необходимост и от преподаватели по информатика, математика и физика. <p >Специалисти по туризъм с добри мениджърски способности също са в недостиг и те са нужни, за да подпомогнат усилията за налагане на туризма като допълнителна възможност за развитие на града и общината. Сериозна необходимост в община Гоце Делчев има от лекари, независимо от тяхната специалност. Вече няколко години общинското ръководство полага усилия да привлече и задържи млади лекари в болницата, която е оборудвана на високо европейско ниво. <p >Община Гоце Делчев е декларирала неведнъж, че поема битовото обезпечаване, както и квалификацията и специализацията на лекари, които подпишат 5 – годишен договор за работа в МБАЛ "Иван Скендеров". <p >До сега от тази форма на подпомагане са се възползвали трима млади лекари, които вече работят в гоцеделчевската болница. Разговори се водят в момента с още двама. На тези лекари, които не са от района, но имат желанието да работят в болничната или доболничната помощ в Гоце Делчев, общината предоставя жилище или парцел за строителство. <p >Други специалисти, които са крайно необходими за града и района, са инженерите. Нужни са геодезисти, ВиК - инженери, електро и машинни инженери, независимо дали са с висше или средно образование. Постоянна нужда от кадри има и за шивашката промишленост – във всяка сфера на това производство.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов