Избрани Новини

Видеонаблюдението в учебните заведения дава резултати

Изграждат три нови училища в столицата

До края на 2014 година 240 учиища и детски градини в столицата са с изградена система за видеонаблюдение. Всички те са включени в системата на МВР. Това заяви директорът на Дирекция „Образование“ в Столична община Мария Минчева на дненшното заседание на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет, предаде репортер на Sofiautre.

„По данни на дирекция „Сигурност“ местата, където има изградено виедонаблюдение, насилието и нападенията над деца са значително по-малко, посочи Минчева. 

Тя каза още, че благодарение на социалните дейности, които Столична община предлага, миналата година нито едно дете не е отпаднало от училище.
„ Най-голяма трудност при интеграция на етносите срещаме сред ромите. Както става ясно от общевропейския план, най-доброто приспособление на децата от ромски произход става в смесените гурпи, а не в изолирани такива. Затова целта на Столична община е развитието на именно такива паралелки“, заяви зам.- кметът на Столична община по културата д-р Тодор Чобанов.

Шест двойки училища в столицата се помещавт в една сграда, стана ясно още на заседанието на общинската комисия. Затова стремежът на Столична община е всяко училище да бъде отделено в самостоятелна сграда.
Общината инвестира не само в изграждането на нови детски градини, а и в училищни сгради. Тази тодина предстои откриването на три нови учебни заведения. Първото, което ще отвори врати 84 СОУ в Панчерево, поясни Мария Минчева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов