Избрани Новини

В Гърмен гласуваха бюджета си от 10 милиона лева

За капиталови разходи са заложени почти 1 300 000 лева

Общинският съвет прие единодушно бюджета на община Гърмен за тази година, който е 10 милиона лева. За капиталови разходи са заложени почти 1 300 000 лева.

Основните и приоритетни разходи от тази сума ще са за строителство и ремонт на инфраструктурата в различни населени места. Другият акцент в разходната част са изграждането и подобряването на парковете за отдих. Предвижда се закупуване на терена и благоустрояване на съществуващия парк в село Хвостяне, който преди години е възстановен на собствениците му, пише "Стандарт".

Другото важно перо, което е залегнало в бюджет 2015, е заграждането на гробищните паркове в селата Дъбница, Огняново и Рибново, което също е проблем от години и е притеснително за жителите от трите населени места. В гробищата се пускат да пашуват животни, които нанасят щети. Често незаградените паркове са подложени на посегателства и обругаване.

„Радвам се, че бюджетът се прие единодушно от общинските съветници. Смея да твърдя, че за първи път от много години са разпределени коректно средствата. съобразили сме се с най-належащите нужди в съответните населени места", заяви кметът на община Гърмен Минка Капитанова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов