Избрани Новини

Вече са факт първите 10 договора за саниране в Благоевград

Благоевград е първият град, който подписа споразумение

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и гл. експерт на Българска банка за развитие Надежда Рангелова подписаха тристранно споразумения за саниране на сгради по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Събитието се състоя днес следобед в сградата на банката, в столицата, съобщиха от пресцентъра на общината.

Благоевград е първият град, който подписа споразумение, което включва първите 10 договора за саниране на жилищни сгради в кварталите „Еленово”, „Струмско”, „Ален мак”. Общо подадените договори за цялата страна са 40, но първи подпис и печат получи Благоевград.

„Това са първите договори, които подписахме, но до 10 дни очакваме да подпишем още 50. В рамките на месеца нашата цел е цифрата да достигне 100 блока”, категорично заяви кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той  допълни, че това са около 70 % от панелните жилища в Благоевград като от програмата ще се възползват над 30 000 души. „Това ще бъде в полза не само на гражданите, но ще бъде и финансова инжекция за малкия и среден бизнес, който ще усвои между 50 и 60 милиона лева”, допълни още кметът Камбитов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов