Избрани Новини

Национален парк "Рила" става на 23 години

Честването ще започне с официално откриване

Годишнината ще бъде отбелязана с „Дни на Национален парк Рила“ в Регионален исторически музей - Благоевград, съобщиха от институцията. 23 години от обявяването на Национален парк "Рила” за защитена територия ще отбележи Дирекция „Национален парк Рила”. Честването ще започне с официално откриване на Дни на Национален парк Рила под надслов „Заедно сред природата на Рила“ на 24 февруари, от 11.30 часа в Регионален исторически музей Благоевград. На церемонията ще бъде обявен Втория Национален ученически конкурс на тема “Национален парк „Рила” – познат и непознат.“
Ученици от клуб „Приятели на Национален парк „Рила“ към Обединен детски комплекс - Благоевград ще представят екологични образователни програма за защитената територия.
В дните 25 - 27 февруари от 10.00 до 16.00 часа в конферентната зала на Регионален исторически музей Благоевград, експерти от Дирекцията на парка и музейни специалисти от отдел „Природа“ ще представят презентации. В програмата са предвидени образователни и тематични занимания и екоигри.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов