Избрани Новини

Затвориха разцепения незаконен път Рибново - Осеново – Банско

Констатирано е недобросъвестно строителство

Затвориха незаконният път Рибново - Осеново – Банско, който преди дни се разцепи от активирало се свлачище, информира БНТ. Той не е поддържан в последните 6-7 години поради отказ за издаване на акт 16 от компетентните институции, които са констатирали недобросъвестно и недовършено строителство въпреки похарчените за него 17 милиона лева.

Разцепилият се 60-метров участък от пътя за Рибново вече е опасен за преминаващите по него. Въпреки това, за да си спестят 30 километра и да не обикалят през Гоце Делчев, жителите на селото рискуват и минават.

Според кмета на община Гърмен – Минка Капитанова почистването на пътната отсечка е опасно.

“Пътят според мен не е направен качествено, кощунство е да се харчат пари, средства на данъкоплатеца, и накрая да не можем да предпазим пътя”, заяви тя.

Пътят за Рибново бе посторен по време на кметския мандат на Ахмед Башев.

“Пътят е построен по перфектен начин. Няма проблем със строителството. Аз нямам никаква вина за този път”, защити се той.

От дни в селото е организирана акция за събиране на парични средства за почистване на пътя. С тях ще бъде платено горивото  на два трактора, които да отстранят падналите камъни и земна  маса.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов