Избрани Новини

Пред 1000 зрители "Беласица” победи "Вихрен” в Сандански

Петричани победиха с 1 : 2

Голям беше интересът към югозападното дерби, което всъщност беше и мач от 23-тия кръг на „В” група, съобщава viaranews. Над 1000 зрители наблюдаваха този оспорван двубой, в който петричките футболисти показаха по-качествена игра, по-добри контраатаки и не напразно се радваха след последния съдийски сигнал на Георги Андреев с победа 2:1 на градския стадион в Сандански. Над 100 зрители седнаха в сектора за гости да окуражават любимия си отбор „Бела” от първата до последната минута на срещата. Този двубой наблюдаваха и членовете на УС на ОФК „Беласица” Христо Георгиев и Христо Бакалов.

В 6-ата минута на срещата от фаул Даниел Пехливанов от „Вихрен” извиси топката над изградената стена, уцели напречната греда и от гърба на петричкия вратар се спря в мрежата за 1:0. Гостите търсеха начин за изравняване на резултата с бързи конраатаки най-вече по левия фланг. В 36-ата минута капитанът на „Беласица” Красимир Шапкаров от 40 метра изпрати топката в горния десен ъгъл на вратаря Благой Стоянов за 1:1.

През втората част на мача по-добре на терена стоеше отборът на „Беласица”. Златна се оказа смяната на старши треньора Йордан Костов, пускайки в игра Любомир Граменов. Последният се оказа точният човек в отбора по левия фланг, който раздвижи играта на „Беласица” и с отличните центрирания създаваше напрежение в защитата на „Вихрен”. Именно той в 80-ата минута след самостоятелен рейд по левия фланг центрира в наказателното  поле на домакините и там връхлитащият Красимир Шапкаров не остави никакви надежди за вратаря Благой Стоянов и топката се спря в мрежата за 1:2.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов