Избрани Новини

С редица прояви честваме Световния ден на Земята в Плевен

„Време е да дадем пример” е мотото на тазгодишното събитие

С поредица от инициативи Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район с център Плевен и Регионална инспекция по околната среда и водите – Плевен ще отбележат 22 април – Световен ден на Земята.

На 21 април, от 13.30 часа, в Професионална гимназия по лозарство и винарство в Плевен ще се проведе образователна лекция, посветена на Деня на Земята. На 22 април, от 10.30 часа, деца от СОУ „Стоян Заимов” ще рисуват на асфалт в училищния двор. В 13.40 часа ще започне дискусия в Спортно училище „Георги Бенковски”. От 16.30 часа е предвиден празник за Деня на Земята със засаждане на цветна леха в Център за настаняване от семеен тип „Надежда”. При лошо време, датите на проявите на открито ще бъдат уточнени допълнително.

Инициативите за Деня на Земята се организират съвместно с Регионална здравна инспекция, Регионален исторически музей и Младежки Червен кръст.

Басейнова дирекция – Плевен ще се включи и в организиран от РИОСВ – Враца празник със засаждане на фиданки в Ресурсен център – Враца, който ще се проведе на 22 април от 10 часа. В Деня на Земята експерти от Изнесено работно място – Велико Търново към Басейнова дирекция – Плевен ще участват в почистване на Старата столица.

„Време е да дадем пример” е мотото на Световния ден на Земята през тази година.

Подробна информация за отбелязването на Деня на Земята на национално ниво можете да намерите на официалния уеб сайт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов