Избрани Новини

Да чакаш пет години електричество

ЕРП-то преместило трасето на кабелите, заради честите аварии от бурите

Повече от пет години възрастно семейство от Кюстендил няма електричество в частния си имот. Хората разказват, че многократно са писали писма до елетроразпределителното дружество да ги прикачат към съседен до имота електрически стълб, но резултат от писмата им няма. По думите им токът бил прекъснат, защото от електроразпределителното дружество решили да преместят трасето на кабелите, за да избегнат честите аварии, които се случвали след бури.

74-годишният Боян разказва, че без електричество трудно се грижи за малкото си животновъдно стопанство, което включва кози, ярета, кокошки и няколко пчелни кошера. Със съпругата си Станка живеят сами и това, което изкарат от труда си, го добавят към малките пенсии, за да преживяват. Имотът им се намира в покрайните на Кюстендил и много често е обект на посегателства от гладни роми, разказаха хората. Мъжът дори искал да сложи охранителна система, за да опази имота си, но липсата на електричество не му позволява.

След като прекъснали електричеството екипите на ЕРП-то изградило нов стълб пред имота на възрастния мъж, но не прокарали нужните кабели, които са на разстояние от 50 метра. Семейството многократно пускало молби до енергоразпределителното дружество, откъдето все им обещавали да решат проблема. От електроразпределитителното дружество казаха, че ще преразгледат случая в Кюстендил и ще вземат решение до дни, информира БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов