Избрани Новини

Кметицата на Гърмен Минка Капитанова спечели делото във ВАС

Строителният предприемач Бисер Узунов плаща разноските

Върховният административен съд отмени като незаконосъобразно постановеното от КЗК решение за определяне на изпълнител в обществена поръчка, обявена от общинската администрация в Гърмен.

Със свое решение от 21 април столичните магистрати отхвърлиха като несъстоятелна жалбата на "Аква Гърмен" ДЗЗД - с. Дъбница, съставено от фирмата на строителния предприемач Бисер Узунов от Дебрен "Билдинг Компани" - с. Дъбница и столичното дружество „Каро Трейдинг” ООД. Въпросните фирми оспорваха пред Комисията за защита на конкуренцията класирането на участниците и определянето на изпълнител в процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет „Реконструкция и рехаблитация на техническа инфраструктура – външен водопровод и напорен водоемна територията на община Гърмен” по две обособени позиции - „Допълнително водоснабдяване на Рибново с подобект – Напорен водоем" и „Външен водопровод и напорен водоем в с. Долно Дряново.

ВАС осъди "Аква Гърмен" ДЗЗД - с. Дъбница, което включва и фирмата на местния бизнесмен Бисер Узунов, да заплати на кмета на община Гърмен Минка Капитанова разноските по делото в размер на 2 000 лева.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов