Избрани Новини

Контрабандисти бягат с камион и 10 кубика дървесина

Арестуват ги след гонка с полиция и горски

Близо 10 кубически метра незаконно добита едра строителна дървесина и товарен автомобил, с който е превозвана, конфискуваха служители от „ДГС Самоков” и мобилните контролни звена към ЮЗДП, при засилените ежедневни акции по опазване на горските територии, съобщава struma.com.

На 10 май около 20.30 часа в местността Лакатица, землището на с. Говедарци, горските служители установяват, че три лица товарят едра строителна дървесина в автомобил „ЗИЛ 555” с регистрационен № СО 3996 АВ. Проверяващите разпознават едното от лицата - Георги Христов Спасов, който е добре известен в района заради системните си незаконни дейности в горите. От началото на годината той има два съставени акта за непозволени сеч и извоз на дървесина. Нарушителите отказват да се подчинят на горските служители и продължават да товарят автомобила, след което потеглят в посока към с. Говедарци.

След подаден сигнал до РУ на МВР – гр. Самоков от полицията е оказано съдействие, като до пристигането на място нарушителите разтоварват камиона и бягат с него. Пристига и дежурна оперативна група, която описва и задържа материала в размер на 9. 6 кубически метра, заедно с транспортното средство. Малко по-късно са задържани водачът на автомобила Георги Спасов и неговите помощници – Илия Борисов Цимпарев и Георги Йорданов Янков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов