Избрани Новини

Работещите в онкоболницата в Благоевград излизат на протест

Обявяват началото на символичен протест със синя лента по време на работа

В страната лекарите от Онкологичните цетрове и психодиспансерите вече започнаха символични протести, за да се протиповопоставят на намерението на здравния министър да ги слее с областните многопрофилни болници.

Днес недоволството продължава в благоевградската онкологична болница, където протестът е насрочен за 12:30 часа. Работещите в СБАЛО „Свети Мина“ разпратиха и декларация, с която изказват несъгласието си към намерението за сливане. В нея се казва: "Ние, работещите в СБАЛО „Свети Мина” ЕООД, Благоевград, декларираме нашето несъгласие с промените, предвидени в Закона за лечебните заведения в частта сливане - ликвидация на бившите онкологични диспансери като самостоятелни лечебни заведения и сме за запазване на съществуващата специализирана онкологична мрежа.

Смятаме, че една система, градена повече от 70 години, и която понастоящем се стремят да въведат Германия и Англия, не може да бъде ликвидирана без медицински и икономически мотиви и всякаква липса на обществен дебат. Сливането - ликвидацията би довела не само до неудачи и несъвършенства в комплексното лечение на онкологично болните, а и пряка заплаха за техния живот.   

На 14 май 2015 год. от 12:30 часа ще  изразим нашето несъгласие с готвените промени с мирен протест пред сградата на болницата и ще обявим началото на символичен протест на работещите в СБАЛО „Свети Мина” ЕООД, Благоевград със синя лента по време на работа.

Призоваваме цялата общественост да се солидаризира и подкрепи нашия протест.“

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов