Избрани Новини

Пръскат срещу черешова муха в Кюстендилско

Ще уведомят пчеларите да не си пускат пчелите

Според новите изисквания на Закона за защита на растенията Областните дирекции по безопасност на храните издават писмено разрешение за провеждане на въздушно третиране на земеделски и горски култури. Такъв вид разрешение се издава при опасност за растенията и растителните продукти, когато е налице невъзможност за прилагане на продукти за растителна защита чрез специализирана наземна техника и оборудване и необходимост от третиране в кратки срокове за спазване на условията на употреба на продукта за растителна защита.
За борба срещу черешовата муха, която трябва да се проведе в кратък срок, са издадени разрешения за въздушно третиране. То ще се проведе в местности в селата Берсин, Боровец, Дворище, Долна Гращица, Горна Козница, Граница, Катрище, Коняво, Лелинци, Лиляч, Мурсалево, Николичевци, Соволяно, Скриняно, Слокощица, Таваличево Шатрово и черешов масив в местност Петров баир - Дупница.
Представители на фирмите, които ще пръскат с инсектицидите ще уведомят собствениците на пчелните семейства в района и те трябва да затворят кошерите в момента на пръскането. В деня на пръскането да се ограничи достъпа на хора и животни до черешовите масиви.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов