Избрани Новини

ОФК "Пирин" започна подготовка за сезона в "А" група

Целите са оставане в майсторската група и развитие на ДЮШ

Отборът на ОФК "Пирин" Благоевград стартира подготовката си за новия шампионат на "А" група, съобщава struma.com. Орлетата излязоха за първо занимание, а на ст. "Христо Ботев" бе отслужен и традиционният освет за здраве от отец Кирил. Двадесет и седем състезатели преминаха през полятата вода за късмет, водени от новия треньорски щаб в лицето на старши треньора Неделчо Матушев. От състава през изминалия сезон отсъстваха само Чепилов и Витанов, а на Тончев бе даден още един ден почивка. Нови състезатели бяха Б. Дяков, Е. Виячки, Д. Зайденов и Т. Траянов. С клуба започнаха тренировки и юношите Й. Гошев, Б. Сандев, В. Божинов и В. Гогов. 

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов бе категоричен, че това което има да се свърши от страната на общината – като обезпечаване, ще бъде направено. Той начерта целите пред новия треньорски щаб и отбора - оставане в "А" група и развитие на ДЮШ.

Старши треньорът Н. Матушев изрази надежда, че ще успее да се справи с поставените цели и ще бъде направен отбор, който да покаже добри игри да радва феновете. Той поясни, че селекцията не е приключила, а основната група, която ще защитава името на "Пирин" в "А" група ще се определи, след като всички бъдат преценени в тренировъчния процес и контролни мачове.

Първата контролна среща на "Пирин" ще се играе в събота в Благоевград ( на базата в Покровник или Рилци), а съперник ще бъде ФК "Созопол". Срещата е с начален час 18:00.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов