Избрани Новини

Бежанците променят демографската карта на България

Запазваме си амбициите да влезем в еврозоната, категоричен е премиерът Борисов

Ние и в момента имаме достатъчно бежанци. Аз ги запознах, че има и смесени райони и много мюсюлманско население и вече идването на подобни големи групи хора променя демографската ни карта. Това каза премиерът Бойко Борисов след заседанието на Европейския съвет в Брюксел, предаде „Фокус”.

Премиерът Борисов благодари на колегата си Доналд Туск за това, че на пресконференцията е споменал, че и България у Унгария ще влезнат като държави с особен статут в разговорите. 

„Ние вече сме приели много бежанци и те са в България голяма част. Те са разселени. Това, че в последните дни статистиката или по-точно данните, които сме дали не отговарят на това, което имат в Европейската комисия. Ще се промени, защото другата седмица ще дадем ежедневните данни, които идват. И в Италия има 1 000 души, които са на границата. И в България има 1 000 души, които са на границата дневно”, каза още Борисов.

„Запазваме си амбициите да влезем в еврозоната, но докато не се дисциплинират държавите там, не виждам смисъл да бързаме. Ако бяхме сега в еврозоната, ние също щяхме да даваме пари за Гърция, за да ги подкрепяме. По-бедните ще дадат на по-богатите, което не ми се вижда логично”, заяви Борисов. Той посочи, че България работи за финансовата стабилност и изрази мнение, че ще успеем. 

„България в момента е много атрактивна не само с политическата си и финансова стабилност, а и в региона като място за инвестиции. Убеден съм, че в следващите години, ако бъдем мъдри българските политици за България, на фона на всички, които са на нашите граници, ще бъдем едно островче на стабилност”, подчерта Борисов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов