Избрани Новини

Снимат индийския филм "Dilwale" на летището в Крайници

Коли за половин милион, купени от автокъщи в Дупница, трошат каскадьорите в екшън сцени

Сто и тридесет души българи и индийци работят в синхрон по 15 екшън сцени, които се снимат на летището край с. Крайници, община Сапарева баня, пише struma.bg. Работят като часовников механизъм. Няма излишно напрежение между екипа. Операторът от екипа на Маги Халваджиян Стефан Геков, който снима част от екшън сцените, разказа: “С индийците се работи спокойно. Няма напрежение. Уравновесени хора са. От 13 години снимам филмови продукции. Заснел съм сцени на близо 40 филма. С американските актьори се работи по-трудно. Те се държат по-високомерно. Шарук Кхан е земен човек. Държи се дружелюбно с екипа. Снимал съм американски продукции с участието на Брус Уилис, Арнолд Шварценегер и други знаменитости. Това е 4-ият индийски филм, който снимам”.

На летището край Сапарева баня кипи усилен труд. Всеки от екипа си знае мястото и работата. Докато в единия край няколко индийци разглобяват част от апаратурата, на другия край на летището се провеждат тренировки за гонка между луксозни автомобили, които при сблъсък ще се възпламенят. Дубльорът на Шарук Кхан е най-известният български каскадьор Калин Керин. На снимачната площадка беше и тригодишният му син Валентино, обгрижван от мъж, който угаждаше на малчугана, за да стои мирен, докато татко му заедно с колегата си Кирил Тодоров подготвят поредна екшън сцена във филма. Българка е майстор на тоалетите на актьорите и статистите. На площадката има натрупани манекени, които чакаха да бъдат облечени като индийци и да заемат мястото си в луксозните автомобили, с които се прави каскадата.
Александър Пейчев е директор на продукцията. Той разкри някои подробности от кухнята: “Във филма участва и най-известната актриса от Боливуд - Каджол. На летището край Сапарева баня ще снимаме екшън сцените във филма. За пръв път снимаме тук. Трябваше ни 1,5 км асфалтиран път. Открихме, че летището е близо до София. Част от него сме превърнали в път за шофиране. На този импровизиран път ще се потрошат в екшън сцените автомобили за 500 000 лв. Част от автопарка закупихме от автокъщи в Дупница. За летището плащаме наем на общината в Сапарева баня 2000 лв. за 8 снимачни дни. Използваме фирма от Сапарева баня да почиства терена, на който снимаме. До момента сме заснели кадри в София и Пловдив. Ще снимаме и на нос Калиакра. Индийските актьори си заминаха и ще пристигнат след 10 дни за останалите сцени. Филмът е съвременен, с екшън, музика, любов и много танци.

Актьорите идват с голям антураж - гримьори, секретари... С индийските актьори се работи леко. Целият екип е от добронамерени хора. Усмивката е непрекъснато на лицето им. Няма пререкания между тях. На снимачната площадка не се допускат външни хора за сигурност, а и да не изтекат кадри от сцените в интернет”, заяви Александър Пейчев.
От снимачния екип си спомниха за случай, при който папарак се скрил в близост до снимачната площадка и при един от екшъните обгорял и се наложило да търсят лекарска помощ.

На снимачната площадка е разположена полева кухня. Индийски готвач приготвя храната на индийците в София и оттам я транспортират до летището. Индийското меню в петък беше бял ориз с джинджифил, пилешко със зеленчуци с коркума, пържена риба с много подправки. Индиец от екипа се разпозна на снимка от предишния брой на в. “Струма”.
Като видя най-големия актьор от Боливуд на снимка до неговата се похвали на всички, които в този момент бяха на площадката. Скачаше от радост и викаше Шарук Кхан. Благодарение на него успяхме да надникнем в блюдата с пикантни ястия.

Малко кученце от порода хъски, доведено от собственика си на разходка край снимачната площадка, донесе радост на екипа. Индиец си направи снимка за спомен с кучето бебе. То разнежи и душата на най-големия каскадьор от световен мащаб Калин Керин, който го разцелува от умиление.
Екшън сцените се подготвят с часове. Десетки пъти дубльори и технически персонал изминават пътя, на който ще се разиграе сцената, и се уточнява всеки детайл, за да няма неприятни изненади по време на снимките. В петък цял ден се извършваше технически преглед на автомобилите, използвани за каскади, за безопасност на каскадьорите.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)