Избрани Новини

Увеличава се интересът към книгите в Благоевград

Библиотеката в квартал “Еленово” има 100 нови читатели

Увеличава се броят на читателите, които ползват услугите на библиотеките в Благоевградско, информира БНТ. Около 1500 са посещенията на читатели месечно в Регионалната библиотека в областния град, а заеманата литература е между 3000 и 4000 тома. Голям интерес отчитат и от читалищната библиотека в града.

Освен двете големите библиотеки в Благоевград има 5 филиала на читалищната библиотека, които обслужват хората в по-големите жилищни квартали. Само от началото на годината до момента читалищната библиотека в квартал “Еленово” има 100 нови читатели.

“Ефектът на филиалните библиотеки е голям, особено възрастните хора, които са от съответния квартал, посещават библиотеката с удоволствие, защото имат възможност да я посетят, и е свързано с малко време”, обясни Маргарита Петрова – библиотекар.

“Редовен читател съм на библиотеката, регионалната, местната преса тук си четем сутрин. Средства се спестява, време”, каза Лиляна Ризова.

В Регионалната библиотека в града също отчитат голям интерес от страна на читателите. Въпреки че през летните месеци учениците и студентите са във ваканция, заемните никога не остават празни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов