Избрани Новини

10 информационни терминала ще бъдат изградени в Гоцеделчевско

Ще предоставят безплатно здравна и правна информация

Те ще бъдат полезни за всички граждани както в града, така и по селата в общината, тъй като ще дават бързо, лесно и безплатно информация.

Общински съвет- Гоце Делчев прие покана за участие в проект на неправителствено сдружение,   имащо за цел да подобрява качеството на живот на хората. По проекта са предвидени изграждането на най-малко 10 информационни терминали в община Гоце Делчев. Първоначално устройствата ще  бъдат монтирани в кметството на Гоце Делчев, както и по кметствата в селата  на общината. Информацията, която ще бъде предоставяна чрез терминалите, ще касае например имунизационен календар за бебета и малки деца, аптеки, работещи със Здравната каса, информация по Кодекса на труда, връзки с Бюра по труда, връзки с Районната инспекция по труда, информация свързана с НОИ и други.

Целта на Информационните терминали са да бъдат полезни за жителите в общината - за деца, за ученици, за работещи, за безработни, за пенсионери и други. Цялата информация ще бъде  общодостъпна за гражданите. Тя ще бъде в текстови вид и ще бъде озвучена.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов