Избрани Новини

Навръх Голяма Богородица мъж се задави с печено агнешко

Спаси го бързата намеса на медиците в Сандански

81-годишен мъж от санданското село Ново Делчево се задави с парче месо, което попаднало в трахеята му и вдигна на крак медиците в санданската болница, информира struma.bg.

Инцидентът стана навръх християнския празник Богородица около 13.30 часа. Докато обядвал печено агнешко на трапезата с близките си, Асен Илиев се задавил и започнал да се задушава. Близките му опитали да му помогнат, но неуспешно. Качили го в колата и тръгнали за Сандански, сигнализирали и на тел. 112, че карат към Спешен център човек, който се нуждае от помощ.

Спешният лекар, който бил на смяна, положил усилия, за да извади заседналото парче месо, но неуспешно. Тогава с линейката пациентът е придвижен до приемен блок на МБАЛ. Веднага бил извикан реаниматорът д-р Тунов. Благодарение на бързата му и адекватна намеса голямото парче месо е извадено със специален инструмент и възрастният човек бил спасен. Няколко часа Асен Илиев е стабилизиран и освободен от болницата. С кутия шоколадови бонбони пациентът благодари на екипа от приемен блок, че му спасили живота.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов