Избрани Новини

С модерно земеделие и високи технологии Кюстендил ще привлича инвеститори

Излязохме в най-тежката икономическа криза единни, похвали се кметът Паунов

"В никакъв случай не трябва да губим своята идентичност и самообладанието си, защото Кюстендил израсна много през тези осем години." Това каза пред радио "Фокус" настоящият кмет на общината и кандидат за трети мандат от Коалиция "Кюстендил" Петър Паунов.

Според него, Кюстендил има един облик, който впечатлява и респектира в цялата страна и в Европа. Затова не бива да се губи темпото.

"Не бива да преставаме да бъдем себе си, защото показахме, че можем да се развиваме, излязохме в най-тежката икономическа криза единни, подобрихме резултатите в икономиката, вече имаме действащ сектор за балнеология и туризъм. Вече е моментът да бъдат привлечени солидните частни инвестиции, модернизиране на мощностите в областта на земеделието, гарантиране на високотехнологични работни места за младите хора, всичко това са нашите приоритети, които ще реализираме заедно”, посочи Петър Паунов.

Освен всички тези приоритети ще се работи и по два национални акцента – художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” и язовир „Кюстендил”. По тях, според Петър Паунов, трябва да се работи съвместно с правителството.

"Нашата задача е тази, художествената галерия да попадне като национален приоритет за култура, през следващата година и довършването на язовир „Кюстендил” в екологичните и модерни мощности в областта на водоснабдяването и канализацията”, заяви Петър Паунов.

Той открои и направения пробив в Програмата за развитие на селските райони и предстоящото създаване на Местна инициативна група, което ще позволи всички села да могат да разчитат на подкрепа от тази програма, а това дава шанс за всяко едно от малките населени места да има съвсем нова и модерна инфраструктура.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов