Избрани Новини

100 голфъри взеха участие в Голф Мастърс 2015 в Разлог

Финалният кръг се проведе в Пирин Голф и Кънтри Клуб

В Пирин Голф и Кънтри Клуб се проведе финалният кръг от серията Мтел Голф Мастърс 2015. Около 100 голфъри премериха сили във финала на най-големия аматьорски голф турнир в България. Сериите се състоят от няколко кръга, първият от които стартира през пролетта. Всеки сезон участие взимат над 500 голфъри от всички възрасти.

При прекрасна организация от страна на спонсорите и домакините и въпреки тежките метеорологични условия, всички успяха да завършат девет дупки на комбинацията от двете игрища на Пирин Голф и Кънтри Клуб.

На церемонията по награждаването, която се проведе в клубната сграда на голф игрището на Разлог, бяха връчени наградите от генеранлното класиране на серията турнири Мтел Голф Мастърс 2015. Едногодишно членство в голф клуб „Правец” спечели големият победител на А-дивизия  - Александър Евтимов. Той грабна наградата с общ резултат от квалификационните кръгове 10 удара над пара, само с удар по-малко от следващите в класирането. В Б-дивизия  големият победител стана Йордан Йорданов с общ резултат от квалификационните кръгове от  58 нетни стейбълфорд точки. Шампионът на Б-дивизия ще се радва на едногодишно членство с пълен абонамент в клуба-домакин – Пирин Голф и Кънтри Клуб. В С-дивизия, с безспорна победа, спечелилият бе Янаки Янакиев с общ резултат от квалификационните кръгове от  61 нетни стейбълфорд точки. Янаки Янакиев спечели членство в голф клуб „Св. София”.

Класирането за финалният кръг на Мтел Голф Мастърс 2015 се изчисли на база 9 дупки поради лошите метеорологични условия. Дивизия А играха във формат грос строукплей. На първо място, с грос резултат от 36 удара, се нареди Андрю Пийч, следван от Александър Евтимов с резултат от 37 удара и Радослав Рашев на трето място с 40 удара. Нетното класиране в А-дивизия спечели Емил Марков,с 38 нетни удара.

Дивизия Б и С играха във формат индивидуален Стейбълфорд. Победител в Б-дивизия стана Пламен Мицански, който поведе класирането с 20 нетни стейбълфорд точки. На второ място застана Владимир Михайлов само с точка по-малко, следван от Йордан Йорданов със 17 нетни стейбълфорд точки.

В С-дивизия, с убедителен резултат от 24 нетни стейбълфорд точки, първото място спечели Илия Кирчев. На второ място с 18 нетни стейбълфорд точки се нареди Димитър Желев, а на трето място със 17 нетни стейбълфорд точки го последва Албена Денева.

Най-оспорваната битка беше при младежите. Победител при тях стана 17-годишния Асен Михайлов, който успя да надвие Димитър Савов и Раян Стайков след плейоф на 4 дупки.

Организаторите бяха подготвили и допълнителни специални награди за всички, които решиха да играят напук на лошото време. Награда за „Най-близо до дупката” спечели Асен Михайлов, представител на мъжкия национален отбор по голф, чиято топка падна само на 137 см от 15-та дупка. „Най-дълъг удар” на 9-та дупка на игрище Пайн Корс направи Янаки Янакиев. Като допълнение към трофеите си участниците получиха ваучери за покупки в Прошопа на Пирин Голф и Кънтри Клуб, а големите победители във всяка дивизия получиха Samsung Galaxy S5 Neo.

За втора поредна седмица в Пирин Голф и Кънтри Клуб,по време на турнир се отбелязва и Hole-in-One. Тази седмица късметлията беше Калин Катев, който успя да вкара топката с един удар  на 9-та дупка на емблематичнто шампионско игрище на Ян Уузнам.

Финално класиране

А-дивизия : А. Евтимов

Б-дивизия : Йордан Йорданов

С-дивизия – Янаки Янакиев

Младежи : Асен Михайлов

Втори кръг: на 9 дупки

А-дивизия – грос: 1- Анди Пийч – 36; 2 – Ал.Евтимов - 37; 3 – Радослав Рашев – 40

А-дивизия нет – Емил Марков – 38

Б-дивизия – стейбълфорд нет – 1 Пламен Мицански – 20; 2 – Владо Михайлов – 19; 3  - Йордан Йорданов – 17

С-дивизия - стейбълфорд нет – 1 Илия Кирчев – 24; 2 – Димитър Желев – 18; 3 – Албена Денева – 17.

Специални награди:

 Longest drive -  Янаки Янакиев

Nearest to the Pin – Асен Михайлов – 137cm.

Hole in One – Калин Катев

 


 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов