Избрани Новини

Масово проверяват селски къщи и дворове за канабис

Пенсионери отглеждат дрога в имотите си

Масови проверки по селски къщи и дворове за канабис проведе вчера полицията в Пиринско.

В земеделски имот в местността Ормански път, землище на Петрич, стопанисван от Йордан З., на 36г. и баща му Стоян З., на 73 г. полицейски служители са открили и унищожили около 21 бр. зелени тревисти растения с общо тегло около 22 кг, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. В хода на работата по случая е намерен и ламаринен съд, съдържащ около 632 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. Лицата са задържани за 24 часа.

В хода на извършена проверка в къща в петричкото с. Беласица, обитавана от 68-годишния Христо Х., униформените са намерили и иззели три найлонови чанти, съдържащи около 1,5 кг сухи тревисти съцветия, реагиращи положително на канабис. Пенсионерът е задържан за 24 часа.

В дворно място, прилежащо към къща в Петрич, в която живее 67-годшиният Георги Б., пък е открито зелено растение с тегло 4,850 кг, което след направен полеви тест е реагирало на канабис.

След извършена проверка в къща и прилежащо към нея дворно място в санданското с. Катунци, обитавани от Григор Л., на 63 г. са открити и стръкове канабис с общо тегло около 535 грама и чанта, съдържаща около 400 грама канабисови съцветия. В дворното място са открити и унищожени четири тревисти растения с общо тегло около 3,235 кг,

Срещу стопаните на имотите са образувани досъдебни производства за отглеждане и притежание на дрога.

В Благоевград в района на ул."Андрей Ляпчев" криминалисти извършили проверка на 34-годишния Росен Г. У него и намерено и иззето полиетиленово топче, съдържащо около 4,3 грама хероин. В хода на работата по случая са извършени претърсвания и изземвания на жилище, гаражна клетка и лек автомобил, ползвани от мъжа, при което са открити и иззети около 18 грама хероин и електронна везна. Росен Г. е задържан със заповед за задържане до 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов