Избрани Новини

Дискусия за електронното гласуване провеждат в Благоевград

Дебатът ще е в сряда, 7 октомври, от 17,30 часа в Американския университет

На 25 октомври българските граждани в страната и чужбина ще имат възможност да участват в национален референдум с въпрос "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?". Допитването ще се проведе успоредно с изборите за местни органи на властта, но засега остава на заден план като внимание в общественото пространство.

Затова Асоциация „Прозрачност без граници" в рамките на кампанията „Гласуване по интернет? На референдума решаваш ти!" организира серия от публични срещи-дискусии с представители на активната местна общественост в дванадесет български града по темата за референдума, значението му за нашето общество и с цел разясняване на аргументите в полза на един от двата възможни отговора: „ЗА" или „ПРОТИВ" гласуването по интернет. Дебатът в Благоевград ще е в сряда, 7 октомври, от 17,30 часа в Червената зала на Американския университет.

Целта е да се стигне до по-активно участие  и информиран избор на гражданите пред избирателната урна. В дискусията ще участват експертите на Асоциация „Прозрачност без граници" по изборните дела с дълъг опит в наблюдението на избори и изследването на изборните процеси в страната д-р Линка Тонева и д-р Георги Методиев. След кратки презентации от страна на екипа ще има възможност за изказвания и отворена дискусия с представителите на местната общност.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов