Избрани Новини

Каруци затрудняват движението на автомобили в Благоевград

Собствениците на каруци имат право да минават през улици, които водят към близките села

Едва 56 каруци са регистрирани в община Благоевград, въпреки че от общинската охрана признават, че броят им е значително по-голям, съобщава БНТ. Повечето собственици отказват да впишат превозните си средства в регистъра. 4 акта на собственици на каруци, които се движат в забранените централни улици на Благоевград са съставени само за един месец.

Собствениците на каруци имат право да минават през улици, които водят към близките села, но не и през централната част на града. Масово обаче забраната не се спазва. От Общинска охрана в Благоевград казаха, че извършват съвместни проверки с Пътна полиция, а на нарушителите налагат глоби.

“За движение по неопределения маршрут е от 20 до 200 лева, а пък нарушителите, които не са си регистрирали каруците в община Благоевград- от 20 до 100″, каза Кирил Манов, главен специалист „Общинска охрана” в Община Благоевград.

Шофьорите настояват да бъдат взети по-сериозни мерки, за да се ограничи движението на каруците по улиците в центъра на града и особено в тъмната част на денонощието.

“Трябва да има сигнализация, жилетки да носят, а доста често се движат така и тъмното може и да не ги видиш”, добави Кирил Манов.

От Община Благоевград казаха, че обмислят промяна в наредбата, която регулира движението на каруци, така че налагането на санкции на нарушителите да има ефект. Един от вариантите е при повторно нарушение животното да бъде отнето от собственика му.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов