Избрани Новини

Кандидатът за кмет на Благоевград Атанас Камбитов провери изграждането на новия спортен комплекс в града

Комплексът включва басейн, футболно игрище и тенис кортове

Кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ д-р Атанас Камбитов заедно с треньори и родители провериха дейностите по изграждане на новия спортен комплекс в двора на VIII СОУ „Аресений Костенцев“ в Благоевград. Работата по комплекса е на финалната права и предстои да бъде приключена до дни. Комплексът включва басейн с олимпийски размери, футболно игрище с изкуствена настилка, два тенис корта и паркинг за автомобили.

Новоизграденият басейн е трети по рода си в цялата страна. В закрития плувен басейн в Благоевград е инсталирана компютърна система, която регулира температурата на водата и я поддържа около 27 градуса. Освен това има специална система за почистване на съоръжението и резервоар с вместимост 1000 куб. м.

Вече има направено запитване за провеждане на лагери и Държавно първенство.

"Г-н Камбитов пое ангажимент и го изпълни  за кратко време, въпреки трудностите, които имаше. Всички колеги в страната са крайно изненадани, че басейнът вече е почти готов. Съоръжението е невероятно. Родителите са изключително щастливи от възможността децата им да спортуват в подобна база“, коментира Валентина Атанасова, основател на  плувен клуб „Пирин“.

"Всички плувци сме изключително доволни от това, което се случва. Една такава база ни гарантира в пъти по-добра подготовката за държавните първенства. Дори не можем да сравняваме този плувен басейн със съоръжението, което ползваме в момента“ коментира Рая Андонова, републикански шампион по плуване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов