Избрани Новини

Откриха основно ремонтираната Градска художествена галерия в Благоевград

Атанас Камбитов към художниците: "Вече има място, където да излагате своите картини“

Кандидатът за кмет за втори мандат на Благоевград от ПП ГЕРБ д-р Атанас Камбитов присъства на откриването на основно ремонтираната Градска художествена галерия. Помещението не е реновирано повече от 40 години. Галерията ще посреща своите посетители с изцяло нов облик и европейска визия.

„За мен е удоволствие да съм част от откриването на галерията. Сами сте свидетели, че Общината последователно изпълнява заложените цели. Знаете, че в началото направихме един козметичен ремонт, защото състоянието на галерията беше повече от катастрофално. След последните  ремонтни дейности тя изглежда по съвсем друг начин. Сега, когато открихме и магистралата до Благоевград, ценителите на изкуството от цялата страна ще могат да стигат по-бързо до тук, за да разгледат творбите. Не беше нормално град като Благоевград, с толкова много художници, да няма общинска галерия. Желая здраве на всички художници. Продължавайте да творите, вече има място, където да излагате своите картини“, каза по време на откриването кандидатът за кмет на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Директорът на Градската художествена галерия благодари на д-р Камбитов за съдействието и помощта, която получават творците на Благоевград.“Преди година, на една изложба, д-р Камбитов обеща, че ще обновим галерията. Ето че това вече е факт“, каза пред десетки творци и ценители на изкуството Иван Милушев.

Първите посетители на изложбата имаха възможност да разгледат 33 творби в рамките на изложба – живопис „Традиция и нови посоки“.

При откриването на галерията беше отслужен и тържествен водосвет.

През последните четири години сред приоритетите на Община Благоевград е развитието на изкуството и културата.

При обновяването на галерията е сменена дограмата, поставен е нов окачен таван, нови осветителни тела, плоскости, върху които да се окачват картините. Сменени са вратите, поставен е гипсокартон, облагородени са стълбите, водещи към галерията. Интериорните прожектори  и новата подова настилка придават мекота и завършеност на изложбените зали. Интериорът също е променен, а техническата част от залата е допълнена с нова компютърна система.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов