Избрани Новини

Разясниха новата наредба на дърводобивните фирми

Въвеждат се задължителни GPS-устройства за камионите

Регионалната дирекция по горите в Кюстендил инициира среща между лесовъди, дърводобивни и преработващи фирми. Това съобщи за радио „Фокус” директорът на горската структура инженер Здравчо Тодоров.

"На срещата разяснихме промените в Закона за горите и наредбите за сеч и контрол на горите. Промените в закона за горите са 30, от тях 15 се отнасят за сечите и контролът. Целта беше да бъдат чути проблемите от страна на фирмите. Наредба №1 засяга бизнесът, изискванията към фирмите. Въвеждат задължителни GPS-устройства за камионите , електронен регистър на складовете за продажба на дървесината, въвежда се и електронен билет, както и изискване за видеонаблюдение на складовете", каза инж. Здравчо Тодоров.

Той уточни, че РДГ е институцията, която ще контролира дали камионите за транспорт на дървесината имат GPS-устройствата. Последните се регистрират в дирекцията . „Идеята на срещата беше да се изяснят въпросите относно направените промени, да се проведе една дискусия, да чуем техните проблеми. Всичко, на което не можахме да отговорим, сме го записали и ще го поднесем пред по-горната инстанция”, каза Здравчо Тодоров.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов