Избрани Новини

Крадец-изнасилвач от Благоевград съди затвор за мръсна вода

Марин Ангелов излежава 16-годишна присъда

Затворник от Благоевград иска да осъди Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" заради некачествена питейна вода в затвора в Бобов дол, информира "24 часа".
Марин Ангелов излежава 16-годишна присъда за групово изнасилване на възрастна жена в благоевградското с. Габрово. На 4 ноември 2007 г. около полунощ, Марин заедно с още петима приятели влезли в къщата на 53-годишна жена, за да крадат. Нападнали я в докато спяла в леглото. Пребили я, затиснали главата й с възглавница, заплашили я, че ще я убият и я изнасилили. Тръгнали си с два медни казана и мобилен телефон от дома на изпадналата в безпомощно състояние жена. Извършителите бяха заловени бързо и осъдени. Марин, който тогава е бил на 22 г., вече имал 8 присъди зад гърба си. За бруталното престъпление получил 16 г. затвор и оттогава е зад решетките.
Внесъл е иск в съда в Кюстендил и настоява за 8000 лв. обезщетение заради питейната вода, която била кална, с примеси и негодна за употреба. Твърди, че заради това получил белодробно заболяване.
В хода на делото обаче стана ясно, че туберкулозното заболяване е диагностицирано 11 дни след постъпването му затвора, което означава, че няма как да е придобито вследствие условията там, а е съществувало от по-рано. Лекари пък обяснили, че разпространението на заразата става по въздушно-капков път, при кашлица, чрез храчки при близък и продължителен контакт с болния. Сочи, че не е възможно заразяването да стане чрез питейна вода.
Заради това административният съд отхвърли иска на затворника.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов