Избрани Новини

Иво Сиромахов в Благоевград: В ината се крие истината към успеха

Даде "уроци по успех” от личен опит на студенти от ЮЗУ

В препълнена зала Иво Сиромахов даде „уроци по успех” от личен опит на студенти от ЮЗУ Благоевград, информира simiyli.info. Той е известен сценарист, писател, драматург, хуморист. Името му предизвиква различни асоциации за всеки българин – сериозен и компетентен по политически теми и един от най-добрите писатели на скечове в "Шоуто на Слави".

По инициатива на Студентското правителство към Правно-историческия факултет на Югозападен университет „Неофит Рилски” Иво Сиромахов бе поканен да проведе „разговор надълго и нашироко” с желаещите да го чуят. Залата на университета събра над 250 студенти, проявили интерес към личността му, като дори правостоящи, студентите не пропуснаха възможността да се насладят на хумора на сценариста.

Сиромахов сподели историята на професионалния си живот или пътя към успеха, довел го до днес, като бе категоричен, че в упорството и дори ината се крие истината към успеха. „ Никога не съм имал претенцията, че мога да пиша. Всичко започна в училище, когато на шега пишех пиески и скечове, които мой приятел случайно прочете и оттогава всичко започна.”, заяви той. Животът му го насочва към актьорството, което той смятал навремето за свое призвание, но в крайна сметка писането отново похлопва на вратата му, когато започва работа като писател на политически фейлетони към столичен вестник. И така се стига до издаването на първата му книга, което първоначално е серия от отхвърляния от различни издателства, докато се стига до момента, в който дали късметът, дали уменията му като писател му се усмихват и тя вече е факт.

Това, което Сиромахов засегна, е болната тема за свободата на медиите. В книгите си или работата си като сценарист той неведнъж изразява мнението си, макар и в опозиция с управляващи. „Свободата на медиите е нещо, за което не се говори в България, но който има смелостта да го направи, трябва да застане зад избора си и да следва до край.”, категоричен бе Сиромахов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов