Избрани Новини

7-мо училище в Благоевград е от първите, интегрирали деца със специални образователни потребности

VII СОУ“Кузман Шапкарев“ е изпълнило проект за "Достъпна архитектурна среда“

Седмо СОУ “Кузман Шапкарев“ - Благоевград е едно от първите училища, които са започнали процеса по интегриране на деца със специални образователни потребности. Това каза за радио ‘‘Фокус’’ доктор Лилия Стоянова, директор на VII СОУ“Кузман Шапкарев“. Работата в тази насока е започнала през 1998 година, именно през тази година, училището е започнало да работи с първото дете със специални образователни нужди. В процеса на обучение са възникнали доста въпроси, които на по-късен етап са повлияли и за промяна в цялостната политика на Министерството на образованието по отношение на децата със специални образователни потребности, споделя директора на училището.

Всеотдайната работа на учителите е дала високи резултати. Учениците са преминали през целия, дванадесетгодишен курс на обучение и то със завидни резултати.

Министерството на образованието към този момент е въвело екипи за подкрепа на личностното развитие, които ще стартират с новия закон за образование в България.

VII СОУ“Кузман Шапкарев“ е изпълнило проект за „Достъпна архитектурна среда“. По този проект училището е изградило рампи за инвалиди и специални санитарни помещения. Директорката с умиление си спомни за интегрираните ученици и уроците, които учители и ученици са научили от тях.

"Децата със специални образователни нужди са много талантливи. Работата с тях не е лесна, но си заслужава, когато усетиш удовлетворението от постигнатото", допълни доктор Лилия Стоянова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов